Nurmasmira Addenan

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun dalam bidang emas, saya dapat kenalpasti 2 sebab berikut: . 1.  Nak Berjaya Tetapi Tidak Konsisten Bagi orang yang modalnya kecil, kemampuan menyimpan cuma 1 gram atau kurang. . Dia mulakan simpanan emas dengan semangat berkobar-kobar, namun akhirnya hangat-hangat tahi ayam. . Selepas 3-4 bulan, …

Read More »

NAK KENAL EMAS DENGAN LEBIH DEKAT?

PG GOLDEN TOUR: NAK KENAL EMAS DENGAN LEBIH DEKAT? Nak kenal emas atau tak nak kenal emas? Tak kenal, maka tak cinta. Betul tak? Banyak-banyak syarikat emas yang tulen akan memperkenalkan kepada pelanggannya lokasi mereka dan tidak sembunyi-sembunyi barulah boleh nak kenal emas dengan mudah dan yakin. Perkonsian saya kali ini adalah berkenaan Golden Tour cara mudah nak kenal emas. Ini …

Read More »

LANGKAH AWAL SEBELUM TERLIBAT DENGAN PUBLIC GOLD

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold merupakan langkah check list untuk anda yang perlu diketahui kerana kalau anda abaikan 7 langkah ini alamatnya kesilapan yang tak boleh baiki dah. Langkah awal memang susah, tetapi saya telah memudahkan untuk anda. Susah untuk meyakinkan diri sendiri terutamanya apabila kita tidak ada idea langsung tentang Public Gold. Tambahan pula apabila ramai penyangak …

Read More »

MEMILIKI EMAS SATU KELEBIHAN

Memiliki emas satu kelebihan selain rumah dan tanah. Kenapa ? Memiliki emas bermakna kita simpan sendiri kekayaan kita. Kalau simpan banyak duit kertas. Bank akan simpankan untuk kita. Dapat tengok nombor je. Duit kita akan “diperjudikan” oleh pihak yang tidak bertanggungjawab berbanding anda yang memiliki emas. . Penyimpan Nilai Kelebihan utama memiliki emas adalah ianya penyimpan nilai sepanjang zaman. Yang tak menyimpan …

Read More »

WARNA DUIT SYILING

Pernah anda terfikir tak kenapa warna duit syiling ini warnanya emas, perak dan ade juga copper. Dan kenapa nilainya diletakan dalam nilai yang paling kecil. Mesti perasan kan. Kalau bagi pada budak-budak kecik untuk hari raya nanti. Atau yang dah ada anak sekolah cuba bagi buat belanje sekolah. Mesti dorang tak nak lah. . Kalo nak bagi kat bebudak zaman …

Read More »

Step By Step PG Mall

Peluang expand bisnes dengan PGMALL Zero cost marketing! PGMALL ialah online marketplace disediakan Public Gold dengan lebih 100,000 customer base dan terus berkembang. Registerkan produk/ servis anda di PGMALL. Pertama di dunia bermuamalat dengan emas @ GoldCash dan terkini adalah menggunakan RM (Ringgit Malaysia). Sila Klik Download EBook Sila Klik Download EBook Sila Klik Download EBook atau Klik Gambar Di …

Read More »

SIMPANAN UNTUK DILUPAKAN : EMAS

Kita mesti ada satu simpanan yang dinamakan “simpanan untuk dilupakan”. Simpan dan lupa. Tidak tahu berapa amaun semasa. Tahu-tahu tabungan sudah banyak apabila kita kemaskini buku akaun atau membuat kiraan pada dua atau tida tahun berikutnya. Antara masalah yang dihadapi segelintir masyarakat ialah belek-belek akaun bank. Apabila dalam kepala sudah ada berapa banyak duit dalam bank, mulalah nak beli itu …

Read More »

INSURANS WANG SEBENAR : EMAS

Tahukah anda Insurans Wang kertas adalah PIDM? PIDM bermaksud Perbadanan Insurans Deposit Malaysia. PIDM hanya akan membayar balik kepada kita maksimum sebanyak RM250,000, dan jika kita mempunyai SIMPANAN WANG lebih dari RM250,000, maka ia akan membuatkan kita rugi. boleh rujuk di sini http://www.pidm.gov.my/For-Public/About-Deposit-Insurance/Coverage . . Semuanya akan kembali kepada fitrah. Kertas akan jadi tidak bernilai. . Sebab tu kalau ada lebihan …

Read More »

ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Sangat mudah nak lihat harga emas Public Gold dan kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan ilmu harga emas Public Gold. Di laman web Public Gold, akan ada 3 jenis harga emas : 1. Harga GAP : iaitu harga emas segram untuk pembelian melalui Gold Accumulation Program (GAP). Harga emas Public Gold dikemaskini setiap pukul 12 tengah malam. Harga …

Read More »

TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

Setiap orang mempunyai tujuan beli emas yang tersendiri. Begitu juga dengan saya. Saya tetapkan tujuan beli emas adalah sebagai simpanan yang dilupakan, emas nilainya dalam jangka masa panjang lebih terjamin dan kekayaan adalah terletak di tangan sendiri. Emas tidak ada pendapatan sebab itu, pembeli ataupun penyimpan emas disarankan untuk mengetahui pelaburan emas yang sebenar. Emas tidak ada pendapatan. Kalau simpan …

Read More »