Nurmasmira Addenan

EMAS SEBAGAI ALAT TUKARAN SEJAGAT (UNIVERSAL)

Emas sebagai alat tukaran bukanlah benda baru. Semua orang setiap zaman percaya emas adalah barang bernilai. Ia boleh dipecah-pecahkan mengikut beberapa kecil untuk dijadikan alat tukaran. Ia telah pun dijadikan penyimpan nilai dan alat berjual beli sejak zaman berzaman lagi. Pakar kewangan, tuan Azizi Ali menyarankan setiap kita perlu menyimpan sekurang-kurangnya 10 peratus daripada nilai kekayaan kita dalam bentuk emas sebagai …

Read More »

PRINSIP PENTING MENYIMPAN WANG

Kita mestilah mempunyai prinsip penting menyimpan wang seperti mana prinsip yang diamalkan oleh orang kaya dalam menyimpan wang dan kekayaan. Saya pun amalkan prinsip ini dan memang berkesan, alhamdulillah. Antaranya adalah: 1. Menyimpan Wang dengan Potong 10% Potong sekurang-kurangnya 10% daripada pendapatan bulanan untuk dijadikan simpanan yang dilupakan. Simpan dan lupa. Jangan diingat-ingat lagi. Sampai satu masa, duit tu boleh …

Read More »

URUSNIAGA EMAS PATUH SHARIAH : PUBLIC GOLD

Kini urusniaga emas patuh shariah Public Gold telah pun menjadi realiti. Anda boleh berurusniaga emas dan perak Public Gold dengan senyuman. Alhamdulillah. Berita baik kepada semua pembeli dan dealer Public Gold serta semua penggemar emas. Isu-isu Urusniaga Emas Patuh Shariah Sebelum ini, isu patuh shariah menjadi isu hangat apabila sesetengah netizen bersuara kalau urusniaga emas dengan orang itu orang inilah tak patuh shariah dan sebagainya. …

Read More »

Aplikasi Android Public Gold

INI adalah “Aplikasi Android Public Gold” yang dikeluarkan khas untuk kita semua. Supaya mudah untuk kita •Pantau harga emas •Order emas •Survey produk emas dan perak •Boleh tengok belian emas sebelum-sebelum ni Jangan lupa “install” ya di hp android masing-masing dari Google Store. Yang dah ada PG CODE boleh je terus login. Yang belum ada boleh register melalui saya supaya …

Read More »

PG Mall : Platform Online

PG Mall atau lebih mudah dikenali PG Muamalat adalah platform jual beli menggunakan emas yang pertama di dunia. PG Mall sama konsep seperti Mudah, Lazada, Alibaba, Zalora dan sebagainya, tapi kaedah belian adalah berbeza iaitu jual beli menggunakan emas. PG MALL : Platform Bisnes Online PG Mall membolehkan anda untuk menambah pendapatan anda untuk berniaga secara online atau offline. Dengan platform ini, anda …

Read More »

E-Book Public Gold

E-Book Panduan Beli Emas Public Gold

E-book Public Gold akan membincangkan secara ringkas berkenaan bagaimana anda ingin membeli emas dan perak Public Gold. Saya juga akan pastikan pelaburan emas anda yang pertama adalah yang mudah, tepat dan menguntungkan! Untuk makluman anda juga, TIADA yuran keahlian dikenakan seumur hidup kepada pelanggan dan pengedar Public Gold. Menarik kan? Sila Klik : Saya nak e-book PERCUMA!!! Download E-book Public …

Read More »

PENIPUAN WANG KERTAS ; SCAM

penipuan wang kertas

Penipuan Wang Kertas; sekali dengar macam pelik. Tapi itulah yang berlaku hari ini. Wang kertas adalah bentuk penipuan yang terancang oleh sesuatu golongan untuk mengkayakan golongan tertentu. Hari ini, ekonomi dunia sudah tidak terkawal dengan kadar inflasi yang tinggi, kadar pengangguran yang tinggi, jurang pendapatan yang berbeza dan banyak lagi sehinggakan masyarakat dunia menjadi hamba kepada wang kertas. Kali ini, …

Read More »

Latar Belakang Nadir Metal Refinery, Pengeluar Emas dan Perak Public Gold

Untuk pengetahuan anda, kesemua emas LBMA dan perak LBMA Public Gold dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery. Kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda latar belakang Nadir Metal Refinery, supplier produk-produk Public Gold. Pengasas dan Pemilik Pengasas dan pemilik Nadir Metal Refinery bernama Nadir Tütüncü. Beliau seorang usahawan Islam di Turki. Beliau memulakan perniagaan scrap gold sejak tahun 1967. Beliau menubuhkan Nadir Metal …

Read More »

5 Kriteria Sebelum Membeli Emas

Sebelum anda membeli emas Public Gold untuk tujuan simpanan, pelaburan ataupun perniagaan. Anda perlulah mengetahui 5 kriteria ini perlu diambil kira iaitu: 1.Harga rendah 2.Spread/susut nilai rendah 3.Kesediaan stok 4.Cawangan jual beli banyak 5.Jaminan beli balik emas Pada pendapat saya, Public Gold telah mendapat keseluruhan skor yang tinggi untuk semua kriteria di atas. Ini adalah REALITI dan bukan kerana berat …

Read More »