Tips Pelaburan Emas

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun dalam bidang emas, saya dapat kenalpasti 2 sebab berikut: . 1.  Nak Berjaya Tetapi Tidak Konsisten Bagi orang yang modalnya kecil, kemampuan menyimpan cuma 1 gram atau kurang. . Dia mulakan simpanan emas dengan semangat berkobar-kobar, namun akhirnya hangat-hangat tahi ayam. . Selepas 3-4 bulan, …

Read More »

NAK KENAL EMAS DENGAN LEBIH DEKAT?

PG GOLDEN TOUR: NAK KENAL EMAS DENGAN LEBIH DEKAT? Nak kenal emas atau tak nak kenal emas? Tak kenal, maka tak cinta. Betul tak? Banyak-banyak syarikat emas yang tulen akan memperkenalkan kepada pelanggannya lokasi mereka dan tidak sembunyi-sembunyi barulah boleh nak kenal emas dengan mudah dan yakin. Perkonsian saya kali ini adalah berkenaan Golden Tour cara mudah nak kenal emas. Ini …

Read More »

MEMILIKI EMAS SATU KELEBIHAN

Memiliki emas satu kelebihan selain rumah dan tanah. Kenapa ? Memiliki emas bermakna kita simpan sendiri kekayaan kita. Kalau simpan banyak duit kertas. Bank akan simpankan untuk kita. Dapat tengok nombor je. Duit kita akan “diperjudikan” oleh pihak yang tidak bertanggungjawab berbanding anda yang memiliki emas. . Penyimpan Nilai Kelebihan utama memiliki emas adalah ianya penyimpan nilai sepanjang zaman. Yang tak menyimpan …

Read More »

ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Sangat mudah nak lihat harga emas Public Gold dan kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan ilmu harga emas Public Gold. Di laman web Public Gold, akan ada 3 jenis harga emas : 1. Harga GAP : iaitu harga emas segram untuk pembelian melalui Gold Accumulation Program (GAP). Harga emas Public Gold dikemaskini setiap pukul 12 tengah malam. Harga …

Read More »

TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

Setiap orang mempunyai tujuan beli emas yang tersendiri. Begitu juga dengan saya. Saya tetapkan tujuan beli emas adalah sebagai simpanan yang dilupakan, emas nilainya dalam jangka masa panjang lebih terjamin dan kekayaan adalah terletak di tangan sendiri. Emas tidak ada pendapatan sebab itu, pembeli ataupun penyimpan emas disarankan untuk mengetahui pelaburan emas yang sebenar. Emas tidak ada pendapatan. Kalau simpan …

Read More »

URUSNIAGA EMAS PATUH SHARIAH : PUBLIC GOLD

Kini urusniaga emas patuh shariah Public Gold telah pun menjadi realiti. Anda boleh berurusniaga emas dan perak Public Gold dengan senyuman. Alhamdulillah. Berita baik kepada semua pembeli dan dealer Public Gold serta semua penggemar emas. Isu-isu Urusniaga Emas Patuh Shariah Sebelum ini, isu patuh shariah menjadi isu hangat apabila sesetengah netizen bersuara kalau urusniaga emas dengan orang itu orang inilah tak patuh shariah dan sebagainya. …

Read More »

Aplikasi Android Public Gold

INI adalah “Aplikasi Android Public Gold” yang dikeluarkan khas untuk kita semua. Supaya mudah untuk kita •Pantau harga emas •Order emas •Survey produk emas dan perak •Boleh tengok belian emas sebelum-sebelum ni Jangan lupa “install” ya di hp android masing-masing dari Google Store. Yang dah ada PG CODE boleh je terus login. Yang belum ada boleh register melalui saya supaya …

Read More »

PENIPUAN WANG KERTAS ; SCAM

penipuan wang kertas

Penipuan Wang Kertas; sekali dengar macam pelik. Tapi itulah yang berlaku hari ini. Wang kertas adalah bentuk penipuan yang terancang oleh sesuatu golongan untuk mengkayakan golongan tertentu. Hari ini, ekonomi dunia sudah tidak terkawal dengan kadar inflasi yang tinggi, kadar pengangguran yang tinggi, jurang pendapatan yang berbeza dan banyak lagi sehinggakan masyarakat dunia menjadi hamba kepada wang kertas. Kali ini, …

Read More »

Latar Belakang Nadir Metal Refinery, Pengeluar Emas dan Perak Public Gold

Untuk pengetahuan anda, kesemua emas LBMA dan perak LBMA Public Gold dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery. Kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda latar belakang Nadir Metal Refinery, supplier produk-produk Public Gold. Pengasas dan Pemilik Pengasas dan pemilik Nadir Metal Refinery bernama Nadir Tütüncü. Beliau seorang usahawan Islam di Turki. Beliau memulakan perniagaan scrap gold sejak tahun 1967. Beliau menubuhkan Nadir Metal …

Read More »