ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Sangat mudah nak lihat harga emas Public Gold dan kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan ilmu harga emas Public Gold. Di laman web Public Gold, akan ada 3 jenis harga emas :

1. Harga GAP : iaitu harga emas segram untuk pembelian melalui Gold Accumulation Program (GAP). Harga emas Public Gold dikemaskini setiap pukul 12 tengah malam. Harga emas GAP adalah harga yang dikemaskini sama dengan harga emas dunia.

2. Harga item emas : iaitu harga bagi setiap item gold bar dan dinar. Harga emas dikemaskini setiap 20 minit. Harga emas ini adalah selain daripada harga emas GAP. Untuk memahami pergerakan harga emas, anda perlulah mempunyai ilmu menganalisis harga emas dan memahami pergerakan naik dan turun harga emas.

3. Harga retail : iaitu harga bagi item gold bar 0.5 gram, 1 gram, 5 gram dan juga 1/2 dinar. Harga ini dikemaskini sesekali apabila ada kenaikan akan penurunan yang signifikan pada harga emas dunia. Harga emas ini biasanya akan mengikut harga emas yang telah ditetapkan oleh Persatuan Emas Malaysia.

ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD

NOTA ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD:

1. Harga item emas bermula pukul 5 pagi tadi sehingga 5 pagi Isnin akan berada dalam keadaan pegun kerana pasaran emas dunia ditutup pada hujung minggu.

2. Harga emas GAP dikemaskini setiap 12 tengah malam. GAP memberikan peluang kepada orang ramai terutamanya yang berbudjet kecil untuk memulakan simpanan emas.

2. Bagi item gold bar 1 gram, 5 gram dan 1/2 dinar, lebih jimat dibeli menggunakan kaedah GAP. Sekiranya anda inginkan item berkenaan tetapi tidak berminat dengan kaedah GAP, anda juga boleh beli emas mengikut harga emas retail iaitu NON-GAP.

3. Bagi item gold bar 0.5 gram, tiada pilihan harga kecuali dibeli pada harga retail RM120.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan,hubungi je kami untuk pencerahan. Group Whatsapps saya disediakan untuk mendapat panduan dan bimbingan dengan menghubungi no.telefon saya atau Klik  Icon di bawah:

Public Gold Support Group I

pelaburan emas

 

PRIORITY DEALER PUBLIC GOLD

NAMA : NURMASMIRA BINTI ADDENAN / ZAIDI BADRI @ CAPT

PG KOD : PG00061267

TEL/WHATSAPP : +6019-6649769  / +6019-9947769

EMAIL : nurmasmira@gmail.com

Check Also

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun …