LANGKAH AWAL SEBELUM TERLIBAT DENGAN PUBLIC GOLD

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold merupakan langkah check list untuk anda yang perlu diketahui kerana kalau anda abaikan 7 langkah ini alamatnya kesilapan yang tak boleh baiki dah. Langkah awal memang susah, tetapi saya telah memudahkan untuk anda.

Susah untuk meyakinkan diri sendiri terutamanya apabila kita tidak ada idea langsung tentang Public Gold. Tambahan pula apabila ramai penyangak skim cepat kaya emas muncul seperti cendawan tumbuh selepas hujan. Langkah-langkah berikut mungkin akan mengurangkan sedikit risau anda tentang Public Gold :

 

1. Bank Negara Malaysia

Periksa alert list BNM untuk melihat samada nama Public Gold tersenarai dalam alert list tersebut. Biasanya syarikat bermasalah seperti skim cepat kaya akan tersenarai dalamnya. Boleh klik di sini.

2. Pos Ar Rahnu @ GLC

Langsung ke mana-mana Ar-Rahnu Pos Malaysia di seluruh negara untuk memastikan samada emas Public Gold ada dijual di sana atau tidak. Mustahil syarikat berkaitan kerajaan (GLC) sebesar Pos Malaysia sanggup bersekongkol dengan skim cepat kaya.

3. Lembaga Hasil Dalam Negeri (LHDN)

Buat semakan dengan pihak autoriti seperti Jabatan Kastam atau Lembaga Hasil Dalam Negeri untuk memastikan emas keluaran syarikat mana yang dikecualikan dari cukai GST sebanyak 6%. Jika Public Gold tidak wujud, maka tidak logik jika item emasnya mendapat pelepasan cukai GST. Anda boleh klik link ini.

4. Panel Syariah

Penasihat Syariah Public Gold ialah Amanie Advisors, firma penasihat Syariah antarabangsa yang diketuai oleh Datuk Dr. Mohd Daud Bakar, Pengerusi Majlis Penasihat Syariah Bank Negara Malaysia. Sebelum mereka bersetuju untuk dilantik sebagai penasihat Syariah, mereka akan membuat pemeriksaan yang sangat rapi tentang latar belakang Public Gold. Anda boleh klik link ini.

5. Tanya Pakar

Buat carian dan semakan di media sosial tentang kesahihan bisnes Public Gold. Anda boleh bertanya secara khusus kepada mana-mana figura yang terkenal anti scam dan rujukan kewangan seperti Azizi Ali, Afyan Mat Rawi, Samsuddin Kadir dan lain-lain.

6. Hadir Seminar

Hadir terus ke mana-mana seminar emas PERCUMA Public Gold di seluruh negara untuk bertanya secara langsung segala kemusykilan anda. Anda boleh klik di sini.

7. Kewujudan Cawangan

Terus ke mana-mana cawangan Public Gold berdekatan anda untuk membeli emas secara cash and carry serendah 0.5 gram atau 1 gram. Jika anda bayar duit tapi tak dapat emas, anda boleh buat laporan kepada pihak berkuasa kerana berkemungkinan besar Public Gold adalah skim cepat kaya.

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold merupakan langkah check list untuk anda yang perlu diketahui

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold merupakan langkah check list untuk anda yang perlu diketahui. Gunakan checklist ini untuk masa hadapan. Selesaikan keraguan anda secepat mungkin. Public Gold hari ini sudah hampir 9 tahun di hadapan anda. Lagi lama anda dalam keraguan, lagi jauhlah anda akan ketinggalan.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, Group Whatsapps saya disediakan untuk mendapat panduan dan bimbingan dengan menghubungi no.telefon saya atau Klik  Icon di bawah:

Public Gold Support Group I

pelaburan emas

 

PRIORITY DEALER PUBLIC GOLD

NAMA : NURMASMIRA BINTI ADDENAN / ZAIDI BADRI @ CAPT

PG KOD : PG00061267

TEL/WHATSAPP : +6019-6649769  / +6019-9947769

EMAIL : nurmasmira@gmail.com

Check Also

WARNA DUIT SYILING

Pernah anda terfikir tak kenapa warna duit syiling ini warnanya emas, perak dan ade juga …