Ilmu dan Modal

Tak perlu modal besar untuk mulakan pelaburan emas Public Gold. Kalau anda ada bajet sekitar RM 100 – RM200 sebulan pun dah boleh mula menyimpan emas. Bagi saya, yang penting mulakan dulu dengan modal kecil. Bila dah mula, baru cepat faham ilmu pelaburan emas. Bila dah mula, baru faham bila harga emas tinggi ataupun rendah. Selagi tak mula, kekadang nak explain pun susah. Lambat sikit faham berbanding orang yang dah bermula.

Sebelum melabur, saya memang syorkan simpan duit kecemasan dalam bentuk tunai (di bank) sekurang-kurangnya 3 bulan pendapatan. Tapi bagi siapa yang belum cukup 3 bulan pendapatan, beli dulu emas iaitu 1 dinar. Lepas tu baru cukupkan 3 bulan pendapatan. Mulakan dulu sebagai motivasi menyimpan emas dan kumpul harta.

public gold niaga emas kecemasan
Simpanan Kecemasan Sekurang-kurangnya 3 bulan Gaji

Bagi yang nak mulakan pelaburan emas dengan modal kecil, mungkin anda boleh pertimbangkan salah satu daripada tiga cara ni;

a. Beli Syiling Emas 1 Dinar
b. Beli Gold Bar 0.5@1gram
c. Beli Emas Secara Gold Accumulation Program (GAP)

Dinar Sebagai Hantaran Perkahwinan
Dinar Sebagai Hantaran Perkahwinan

Untuk kaedah a dan b, anda boleh klik di sini > Saya Nak Simpan Emas

Untuk kaedah c, anda boleh klik di sini > Saya Nak Buka GAP

Kadang-kadang ada segelintir mereka yang ingin memulakan simpanan emas merasakan mereka membeli emas di waktu harga sedang kemuncak. Bagi saya ini persepsi yang kurang baik kerana anda telah membuat diri anda negatif. Apabila anda tukarkan wang anda kepada emas secara tidak langsung anda telah mendisiplinkan diri anda untuk menyimpan wang tetapi bentuknya dalam emas fizikal. Jadi, usah bimbang kerana emas fizikal ditangan anda. Sertai kami sekarang.Tiada sebarang bayaran Yuran Keahlian dan ianya PERCUMA. Bagi anda yang berminat boleh klik > Daftar Ahli

Sila maklum saya segera selepas selesai pendaftaran melalui SMS/Whatsapp di no tel +6019-6649769 / +6019-9947769. Saya juga menyediakan Group Whatsapps untuk anda sebagai Support Group dan pelbagai perkongsian serta tips daripada saya. Mudah-mudahan dengan tips ni, semua orang boleh mulakan langkah pertama menyimpan emas. InsyaAllah. Selamat menyimpan emas dan selamat maju jaya.

 

Check Also

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun …