Tag Archives: Public Gold

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun dalam bidang emas, saya dapat kenalpasti 2 sebab berikut: . 1.  Nak Berjaya Tetapi Tidak Konsisten Bagi orang yang modalnya kecil, kemampuan menyimpan cuma 1 gram atau kurang. . Dia mulakan simpanan emas dengan semangat berkobar-kobar, namun akhirnya hangat-hangat tahi ayam. . Selepas 3-4 bulan, …

Read More »

MEMILIKI EMAS SATU KELEBIHAN

Memiliki emas satu kelebihan selain rumah dan tanah. Kenapa ? Memiliki emas bermakna kita simpan sendiri kekayaan kita. Kalau simpan banyak duit kertas. Bank akan simpankan untuk kita. Dapat tengok nombor je. Duit kita akan “diperjudikan” oleh pihak yang tidak bertanggungjawab berbanding anda yang memiliki emas. . Penyimpan Nilai Kelebihan utama memiliki emas adalah ianya penyimpan nilai sepanjang zaman. Yang tak menyimpan …

Read More »

SIMPANAN UNTUK DILUPAKAN : EMAS

Kita mesti ada satu simpanan yang dinamakan “simpanan untuk dilupakan”. Simpan dan lupa. Tidak tahu berapa amaun semasa. Tahu-tahu tabungan sudah banyak apabila kita kemaskini buku akaun atau membuat kiraan pada dua atau tida tahun berikutnya. Antara masalah yang dihadapi segelintir masyarakat ialah belek-belek akaun bank. Apabila dalam kepala sudah ada berapa banyak duit dalam bank, mulalah nak beli itu …

Read More »

ILMU HARGA EMAS PUBLIC GOLD

Sangat mudah nak lihat harga emas Public Gold dan kali ini saya nak berkongsi dengan anda berkenaan ilmu harga emas Public Gold. Di laman web Public Gold, akan ada 3 jenis harga emas : 1. Harga GAP : iaitu harga emas segram untuk pembelian melalui Gold Accumulation Program (GAP). Harga emas Public Gold dikemaskini setiap pukul 12 tengah malam. Harga …

Read More »

TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

Setiap orang mempunyai tujuan beli emas yang tersendiri. Begitu juga dengan saya. Saya tetapkan tujuan beli emas adalah sebagai simpanan yang dilupakan, emas nilainya dalam jangka masa panjang lebih terjamin dan kekayaan adalah terletak di tangan sendiri. Emas tidak ada pendapatan sebab itu, pembeli ataupun penyimpan emas disarankan untuk mengetahui pelaburan emas yang sebenar. Emas tidak ada pendapatan. Kalau simpan …

Read More »

URUSNIAGA EMAS PATUH SHARIAH : PUBLIC GOLD

Kini urusniaga emas patuh shariah Public Gold telah pun menjadi realiti. Anda boleh berurusniaga emas dan perak Public Gold dengan senyuman. Alhamdulillah. Berita baik kepada semua pembeli dan dealer Public Gold serta semua penggemar emas. Isu-isu Urusniaga Emas Patuh Shariah Sebelum ini, isu patuh shariah menjadi isu hangat apabila sesetengah netizen bersuara kalau urusniaga emas dengan orang itu orang inilah tak patuh shariah dan sebagainya. …

Read More »

Aplikasi Android Public Gold

INI adalah “Aplikasi Android Public Gold” yang dikeluarkan khas untuk kita semua. Supaya mudah untuk kita •Pantau harga emas •Order emas •Survey produk emas dan perak •Boleh tengok belian emas sebelum-sebelum ni Jangan lupa “install” ya di hp android masing-masing dari Google Store. Yang dah ada PG CODE boleh je terus login. Yang belum ada boleh register melalui saya supaya …

Read More »

PG Mall : Platform Online

PG Mall atau lebih mudah dikenali PG Muamalat adalah platform jual beli menggunakan emas yang pertama di dunia. PG Mall sama konsep seperti Mudah, Lazada, Alibaba, Zalora dan sebagainya, tapi kaedah belian adalah berbeza iaitu jual beli menggunakan emas. PG MALL : Platform Bisnes Online PG Mall membolehkan anda untuk menambah pendapatan anda untuk berniaga secara online atau offline. Dengan platform ini, anda …

Read More »

E-Book Public Gold

E-Book Panduan Beli Emas Public Gold

E-book Public Gold akan membincangkan secara ringkas berkenaan bagaimana anda ingin membeli emas dan perak Public Gold. Saya juga akan pastikan pelaburan emas anda yang pertama adalah yang mudah, tepat dan menguntungkan! Untuk makluman anda juga, TIADA yuran keahlian dikenakan seumur hidup kepada pelanggan dan pengedar Public Gold. Menarik kan? Sila Klik : Saya nak e-book PERCUMA!!! Download E-book Public …

Read More »

Latar Belakang Nadir Metal Refinery, Pengeluar Emas dan Perak Public Gold

Untuk pengetahuan anda, kesemua emas LBMA dan perak LBMA Public Gold dikeluarkan oleh Nadir Metal Refinery. Kali ini, saya ingin berkongsi dengan anda latar belakang Nadir Metal Refinery, supplier produk-produk Public Gold. Pengasas dan Pemilik Pengasas dan pemilik Nadir Metal Refinery bernama Nadir Tütüncü. Beliau seorang usahawan Islam di Turki. Beliau memulakan perniagaan scrap gold sejak tahun 1967. Beliau menubuhkan Nadir Metal …

Read More »