TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

Setiap orang mempunyai tujuan beli emas yang tersendiri. Begitu juga dengan saya. Saya tetapkan tujuan beli emas adalah sebagai simpanan yang dilupakan, emas nilainya dalam jangka masa panjang lebih terjamin dan kekayaan adalah terletak di tangan sendiri.

Emas tidak ada pendapatan sebab itu, pembeli ataupun penyimpan emas disarankan untuk mengetahui pelaburan emas yang sebenar. Emas tidak ada pendapatan. Kalau simpan emas dalam Tabung Haji, Amanah Saham dan Fixed Deposit sudah tentu ada pendapatan. Bakal  pembeli ataupun penyimpan emas disaran tetapkan tujuan beli emas terlebih dahulu.

Kali ini saya nak berkongsi dengan tiga golongan utama di dalam dunia emas supaya anda jelas tujuan beli emas yang sebenar:

 TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

TUJUAN BELI EMAS: “BUY LOW, SELL HIGH”

(Beli Harga Rendah, Jual Harga Tinggi)
Sesuai dikategorikan sebagai pelabur emas. Beli harga rendah, jual pada harga tinggi. Target utama duit semakin bertambah.

 TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

TUJUAN BELI EMAS: MENAMBAH PENDAPATAN

Sesuai dikategorikan sebagai peniaga emas. Beli emas dengan tujuan untuk dijual semula dengan mendapat keuntungan atau komisen dari hasil jualan.

 TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS

TUJUAN BELI EMAS: SELAMATKAN DUIT DARI BOCOR/ADA MATLAMAT

Sesuai dikategorikan sebagai penyimpan emas. Beli emas bila ada lebihan duit yang tidak digunakan supaya tidak kebocoran. Bila capai matlamat emas tu akan dijual.

TETAPKAN TUJUAN BELI EMAS:

Tetapkan tujuan beli emas anda. Jangan beli emas sekadar ikut-ikutan saja. Nanti nganga tak tahu nak buat apa. Ini kerana asas untung dalam pelaburan emas hanya beli ketika harga rendah dan jual bila harga tinggi. Kalau nak menjana pendapatan daripada emas, satu sahaja caranya iaitu berniaga emas dengan menjadi ejen syarikat emas. Sekiranya ada sesiapa yang bagitahu anda, dia boleh menjana wang dengan emas tanpa perlu buat apa-apa, sila jauhi orang itu kerana ini adalah SCAM.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan dan memerlukan pencerahan, Group Whatsapps saya disediakan untuk mendapat panduan dan bimbingan dengan menghubungi no.telefon saya atau Klik  Icon di bawah:

Public Gold Support Group I

Public Gold Support Group II

pelaburan emas

 

PRIORITY DEALER PUBLIC GOLD

NAMA : NURMASMIRA BINTI ADDENAN / ZAIDI BADRI @ CAPT

PG KOD : PG00061267

TEL/WHATSAPP : +6019-6649769  / +6019-9947769

EMAIL : nurmasmira@gmail.com

Check Also

NAK BERJAYA DENGAN EMAS?

Nak berjaya dengan emas, anda perlu kenalpasti 2 faktor kegagalan dalam pelaburan emas. Sepanjang 4 tahun …