WARNA DUIT SYILING

Pernah anda terfikir tak kenapa warna duit syiling ini warnanya emas, perak dan ade juga copper. Dan kenapa nilainya diletakan dalam nilai yang paling kecil. Mesti perasan kan. Kalau bagi pada budak-budak kecik untuk hari raya nanti. Atau yang dah ada anak sekolah cuba bagi buat belanje sekolah. Mesti dorang tak nak lah.
.

WARNA DUIT SYILING

Kalo nak bagi kat bebudak zaman sekarang ini, tak mainlah seposen sekupang. Kena beringgit-ringgit. Kalau bagi duit syiling macam ini, alamatnya kena gelak kat kawan-kawanlah.
.
Bagi mereka, duit syiling ini hanya layak diberikan kepada peminta sedekah, bagi derma, duit parking atau apa-apa yang tidak ada keuntungan bagi mereka. Warna duit sekarang ini main peranan bagi mereka. Warna duit merah, hijau, biru, ungu atau sebagainya lebih menarik bagi mereka berbanding warna duit syiling emas, perak atau copper.

Warna Duit Syiling ?

Sedar tak sedar, kita sebenarnya telah mendidik anak-anak kita supaya TIDAK KENAL logam berharga seperti emas, perak dan copper. Budak-budak zaman sekarang bahkan orang tua ada juga yang bertanya emas ini simpan nak buat apa? Jika anda faham bagaimana duit kertas hari ini dicipta, pasti anda tidak akan menyimpan wang yang anda miliki sekarang. Masih belum terlambat untuk anda, anda boleh menyimpan emas mulai hari ini.
.
Jadi, saya nak ajak pembaca sekalian berfikir. Mesti ada agenda tersembunyi kenapa nilainya diletakan paling kecil sekali dan kenapa warna duit syiling ini mesti ikut warna 3 logam berharga ini. Tanya juga pada diri sendiri, kenapa juga Al-Quran banyak menyebut logam seperti emas dan perak tetapi bukan yang lain. Kini hanya emas, perak dan copper hanya diabadikan di warna duit syiling.

Sekiranya anda mempunyai pertanyaan, Group Whatsapps saya disediakan untuk mendapat panduan dan bimbingan dengan menghubungi no.telefon saya atau Klik  Icon di bawah:

Public Gold Support Group I


pelaburan emas

 

PRIORITY DEALER PUBLIC GOLD

NAMA : NURMASMIRA BINTI ADDENAN / ZAIDI BADRI @ CAPT

PG KOD : PG00061267

TEL/WHATSAPP : +6019-6649769  / +6019-9947769

EMAIL : nurmasmira@gmail.com

Check Also

LANGKAH AWAL SEBELUM TERLIBAT DENGAN PUBLIC GOLD

Langkah awal sebelum terlibat dengan Public Gold merupakan langkah check list untuk anda yang perlu …